|
Składniki:
• 3 jaja ugotowane na twardo
• 1 drobno posiekanej cebuli
• 3 łyżki drobno posiekanej kolendry
• Łyżka śmietany lub delikatnego jogurtu naturalnego
• Sól morska
• Świeżo zmielony czarny pieprz
• 3 łyżki płatków migdałowych Bakalland, zarumienionych na patelni
• Garść rodzynek bursztynowych Bakalland
• 3 łyżki orzechów Chandler Bakalland
• 2 łyżeczki oleju do smażenia
1. Ugotowane jajka przekrawamy delikatnie na pół, aby nie rozbić skorupki. Wyjmujemy białko i żółtka i drobno siekamy.
2. Kroimy drobno rodzynki, cebulę i kolendrę. Mieszamy z posiekanymi jajkami i mieszamy całość z jogurtem naturalnym. Doprawiamy solą i pieprzem.
3. Do skorupek wkładamy farsz, przykrywamy migdałami Bakalland i lekko dociskamy.
4. Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni z olejem, od strony farszu.
5. Układamy na półmisku i dekorujemy kolendrą, migdałami i orzechami Bakalland
6. Można podawać z grzankami.
|