|
Składniki:
- 1 sałata masłowa
- 1 ogórek
- 5 rzodkiewek
- 1 Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr
- pęczek szczypiorku
- 1 ząbek czosnku
- 150 g jogurtu naturalnego
- pół cytryny
Sposób przygotowania:
1. Sałatę umyj i osusz. Następnie porwij liście na mniejsze kawałki.
2. Ogórka przekrój wzdłuż na pół, wydrąż miąższ z pestkami i pokrój go w półksiężyce. Rzodkiewki pokrój w cienkie plasterki.
3. W salaterce wymieszaj delikatnie liście sałaty, plasterki ogórka oraz rzodkiewki.
4. Zawartość opakowania sosu sałatkowego Knorr rozmieszaj z jogurtem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz sokiem z cytryny.
5. Wymieszaną w salaterce sałatę polej przygotowanym sosem, a na koniec posyp pokrojonym drobno szczypiorkiem.
|