|
Spotkania wigilijne organizowane przez firmy to często jedyna szansa wymienienia życzeń świątecznych przez wszystkich członków załogi, od prezesa po szeregowych pracowników. Właśnie na takie okazje Gościniec Kołomyja przygotował dwie niecodzienne propozycje – Wigilię Szlachecką i Wigilię Wiejską.
W menu wigilijnym znajdują się zakąski zimne i gorące, sałatki, zupy, dania na gorąco, desery i napoje. Za dodatkową opłatą Gościniec zapewnia również alkohol: piwo, wino domowe oraz wódkę.
Daniem głównym w menu Wigilii Szlacheckiej jest Mix Pierogów oraz do wyboru Królewski Sandacz na Szpinaku, Płonący Udziec z Prosiaka lub Schab z Dzika w Sosie Myśliwskim. Do tego zupa Borowikowa z Łazankami lub Barszcz z Uszkami Grzybowymi. W ramach Wigilii Wiejskiej serwowane będą natomiast pierogi oraz Sandacz Pieczony z Chrzanem na Łożu Warzyw wraz z Zupą Grzybową z Łazankami lub Barszczem Czerwonym z Uszkami.
Wśród zimnych zakąsek spróbować będzie można między innymi pieczystych specjałów: schabu ze śliwką, schabu z dzika, peklowanej szynki, rostbefu wołowego a także wybornych kiełbas, pasztetów z dziczyzny, szczupaka w galarecie, karpia po żydowsku w ramach Wigilii Szlacheckiej lub karku wieprzowego, boczku z młodego warchlaka, szynki z nogą, salcesonów, pasztetów mięsnych i z dziczyzny, śledzia w miodowo-winnej zalewie lub pod pierzyną ze śmietany czy łososia marynowanego w chłopskim sosie w ramach Wigilii Wiejskiej. Nie zabraknie tradycyjnych dodatków takich jak smalec, marynaty, grzybki, ćwikła, chrzan i in.
|