|
Składniki:
pierś z kurczaka - 400 g
Przyprawa do mięs Knorr - 1 łyżka
pieczarki - 200 g
ziemniaki - 700 g
Francuska zupa cebulowa Knorr - 1 opakowanie
śmietana 18% - 400 ml
starty żółty ser - 100 gr
olej - 3 łyżki
Sposób przygotowania:
1. Mięso i pieczarki pokrój w kostkę, oprósz przyprawą Knorr i obsmaż w garnku. By wzbogacić smak potrawy, dodaj także pokrojony boczek.
2. Ziemniaki obierz, pokrój w plastry, wrzuć do garnka i chwilę smaż. Dodaj śmietanę i zupę Knorr, wszystko zagotuj.
3. Całość przełóż do żaroodpornego naczynia, delikatnie ugniatając tak, aby wszystkie składniki dobrze do siebie przylegały. Posyp żółtym serem. Przykryj i piecz przez 45 minut w piekarniku nagrzanym do 200°C. Na 10 minut przed końcem pieczenia zdejmij przykrywkę, aby ser się zapiekł.
|