|
Czas przygotowania: 15 minut
Ilość porcji: 5 osób
Stopień trudności: łatwe
Składniki:
- 1 opakowanie Sosu sałatkowego greckiego Knorr,
- 5 plastrów marynowanego łososia,
- 2 cykorie,
- 1 awokado,
- 1/2 puszki kukurydzy,
- 1/5 opakowania papryczki chili,
- 1/2 pęczka świeżej kolendry,
- 3 łyżki oliwy z oliwek.
Przygotowanie:
1. Papryczkę drobno posiekaj, kolendrę pokrój. Wymieszaj sos sałatkowy Knorr z 4 łyżkami wody, chili, kolendrą i oliwą, dzięki czemu przygotujesz doskonały sos.
2. Cykorię pokrój w krążki i porozdzielaj poszczególne warstwy. Łososia pokrój w paski.
3. Awokado przekrój na pół. Najprostszym sposobem na usunięcie pestki jest wbicie w nią brody noża i przekręcenie go. Miąższ wyjmij łyżką stołową i pokrój w plasterki.
4. Kukurydzę odsącz z zalewy. Wymieszaj ją z resztą składników: cykorią, łososiem i awokado. Dodaj zrobiony wcześniej sos. Potrawę wyłóż na talerze.
|