|
Poniżej propozycja Piotra Murawskiego na sałatkę, gdzie obok fasolki występują pomidory, pietruszka i cebula.
Sałatka z fasolki
Czas przygotowania: 15 minut
Ilość porcji: 4
Stopień trudności: łatwe
Składniki:
- 1 opakowanie sosu sałatkowego francuskiego winegret Knorr,
- 100 g zielonej fasolki szparagowej,
- 100 g żółtej fasolki szparagowej,
- 1 opakowanie pomidorów koktajlowych,
- 1 cebula czerwona
- połowa natki pietruszki,
- 3 łyżki oliwy.
Przygotowanie:
1. Oba rodzaje fasolki oczyść, umyj i ugotuj we wrzątku z dodatkiem soli. Pomidory wymyj, podziel na połówki. Cebulę pokrój w piórka.
2. Natkę posiekaj. Sos sałatkowy przygotuj według instrukcji na opakowaniu - dzięki niemu sałatka będzie bardzo aromatyczna. Dodaj natkę i dokładnie wymieszaj.
3. Sos wymieszaj ze wszystkimi składnikami. Wyłóż danie na talerze.
|