Odpowiedzią na to zapotrzebowanie jest Kamis Specialite Przyprawa do ryb.
Składniki: 2 filety łososia-po 150g każdy/sól morska/Kamis Specialite Przyprawa do ryb/szklanka czerwonej porzeczki/łyżka brązowego cukru/pół szklanki listków mięty/łyżeczka miodu/łyżeczka soku z cytryny/pieprz
Przygotowanie: Porzeczki rozgnieść widelcem, wymieszać z cukrem i odstawić na godzinę. Łososia oprószyć solą i przyprawą do ryb Kamis. Mięte posiekać, wymieszać z porzeczkami, dodać miód, cukier, sok z cytryny i pieprz - gotować około 5 minut, aż sos zgęstnieje. Sos zmiksować i przetrzeć przez sito. Łososia grillować (na grillu elektrycznym lub patelni grillowej) przez około 3-4 minuty z każdej strony. Polać sosem, udekorować świeżymi porzeczkami i listkami mięty. Podawać z pieczywem.