|
Czas przygotowania: 15 minut
• 1 szklanka drobno pokrojonej papai
• 1 szklanka drobno pokrojonego ananasa
• 1/2 szklanki drobno pokrojonego owocu kolczocha
• 1/4 szklanki drobno posiekanej czerwonej cebuli
• 2 łyżki drobno posiekanej świeżej kolendry
• 2 łyżki pasty z papryki jagodowej
• 2 łyżki świeżego soku z limonki
• 1/4 łyżeczki Kamis cynamon mielony
• 1/4 łyżeczki Kamis Specialite Młynek Sól morska
1. Wymieszaj wszystkie składniki w misce. Przykryj.
2. Przed podaniem przechowuj w lodówce.
Przepis na 2 i 1/2 szklanki sosu lub 10 porcji po 1/4 szklanki.
Propozycja podania:
Podawaj sos jako dodatek do chipsów tortilla, chipsów warzywnych lub platanowych. Świetnie smakuje również jako dodatek do quesadilli, tamales, tacos z owocami morza lub grillowanego kurczaka i ryby.
Wskazówka:
Pasta z papryki jagodowej jest znana również jako pasta z ostrej żółtej papryki. Można ją kupić w sklepach z żywnością południowoamerykańską, specjalistycznych sklepach internetowych lub w supermarketach w dziale z żywnością południowoamerykańską.
|