Chłodnik z botwiny i awokado Chłodnik, jako danie zawiera dużo witamin i mikroelementów, w tym witaminę E. Botwina tak jak buraki zawiera dużo składników mineralnych: magnez, potas, żelazo. |
| |
|
|
Bakłażan z kaszą kuskus Potrawa będzie dobrym źródłem białka. Zawiera dużo soli mineralnych, zwłaszcza fosforu, żelaza i wapnia oraz sporo błonnika pokarmowego. |
| |
|
|
Ryba przygotowana na parze Najistotniejszymi składnikami odżywczymi dostarczanymi z tą potrawą są nienasycone kwasy tłuszczowe omega-3, które przeciwdziałają otyłości. |
| |
|
|
Zupa jarzynowa z zielonym groszkiem Taka zupa to bogactwo smaków i aromatów pochodzących np. z ziemniaków, selera, pora, fasolki szparagowej, marchwi oraz zielonego groszku. |
| |
|
|
Sałatka z grillowanym kurczakiem z cytrusami i rukolą Sałatka jest bogata w białko, żelazo, witaminę C, przeciwutleniacze, jednonienasycone kwasy tłuszczowe, potas, magnez, wapń... |
| |
|
|
Indyk z kalarepką Chude mięso jest doskonałym źródłem białka w diecie. Dla kobiet w ciąży normy spożycia białka wzrastają do 95 gramów na dobę. |
| |
|
|
Mama pije wodę Ciąża, okres karmienia piersią i pierwsze lata macierzyństwa to czas, kiedy kobieta powinna szczególnie dbać o siebie. Coraz więcej mam zwraca uwagę na właściwy sposób odżywiania. |
| |
|
|