|
|
Kulinaria
Przepisy kulinarne. Porady dla początkujących kucharzy. Ciekawostki ze świata smaków. Kuchnia narodowa i regionalna.
|
|
Smak lata w słoikach
Lato w pełni, a wraz z nim bogactwo wielu pysznych owoców i warzyw. Co jednak zrobić, by przedłużyć możliwość cieszenia się tymi specjałami?
| | |
|
|
|
Letni bukiet warzyw
Lato to okres, kiedy zdecydowanie częściej wybieramy lekkie dania, które można przyrządzić szybko i łatwo.
| | |
|
|
|
Kukurydza jest smaczna
Już najwyższy czas! Czas na kukurydzę! Słodkie, jędrne, soczyste ziarna! Jak je wykorzystać? Najsmaczniejsze przepisy proponuje szef kuchni Knorr, Piotr Murawski.
| | |
|
|
|
Owoce morza na talerzu
Owoce morza to wciąż kontrowersyjne danie. Coś jednak musi być w nich wyjątkowego, skoro na świecie robią taką furorę i zyskują coraz szczerszą rzeszę oddanych miłośników.
| | |
|
|
|
Oryginalne przepisy na przetwory
Ogórki kiszone, konserwowe, papryka, kabaczki, patisony czy cukinia zamknięte w słoiczkach pozwolą cieszyć się smakiem sezonowych warzyw cały rok.
| | |
|
|
|
Herbaciane lato
Lato, najbardziej beztroska pora roku, rozpieszcza nas ciepłem, słońcem i oczekiwanym urlopem. Morska bryza rozkosznie muska skórę, wiatr czesze włosy, a my siedzimy wygodnie, popijając przyjemnie pachnącą herbatkę Teekanne i myślimy: chwilo, trwaj!
| | |
|
|
|