|
|
Kulinaria
Przepisy kulinarne. Porady dla początkujących kucharzy. Ciekawostki ze świata smaków. Kuchnia narodowa i regionalna.
|
|
Spirulina – roślina jutra z bogatą historią
Zielone mięso, mleko matki ziemi, żywność jutra… tak nazywana jest spirulina – zielona, mikroskopijna alga, posiadająca więcej wartości odżywczych niż jakikolwiek inny produkt żywnościowy.
| | |
|
|
|
Zdrowe odżywianie
Dlaczego tylko 37% mam zadeklarowało, że otrzymuje od pediatrów informacje o prawidłowym żywieniu dzieci i co zrobić, by przyszłe pokolenia nie borykały się z problemem chorób dietozależnych...
| | |
|
|
|
Chrupiąco i apetycznie na grillu!
Rozpoczął się uwielbiany przez Polaków sezon grillowy. Spotkania z rodziną i bliskimi w pięknych okolicznościach przyrody to okazja do smakowitego, pełnego pyszności ucztowania.
| | |
|
|
|
Przepisy na pyszne śniadania
Śniadanie jest najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia. Jednak przygotowywane w pośpiechu, często jest powtarzalne i monotonne. Jak zatem w prosty sposób sprawić, aby pierwszy posiłek dnia zaskakiwał różnorodnością smaków i kolorów?
| | |
|
|
|
Przyprawa do grilla
Gdy temperatura za oknem wreszcie zaczyna wzrastać, powoli zaczynamy planować już pierwsze wspólne spotkania przy grillu, na których niezastąpiona stanie się - nowa Przyprawa do grilla Knorr!
| | |
|
|
|
Pomidor, ogórek i papryka w wiosennym wydaniu
Wiosną warto również pamiętać o pysznych i soczystych pomidorach, dorodnych ogórkach i kolorowych paprykach. Te popularne warzywa doskonale uzupełnią smak różnorodnych dań, w tym np. wiosennej sałatki z krewetkami.
| | |
|
|
|
Młode ziemniaczki nie tylko na obiad
Do typowo wiosennych warzyw zaliczyć możemy również młode ziemniaki. Kojarzymy je głównie z pysznym obiadem, ale równie dobrze wykorzystać je możemy do przygotowania pysznej sałatki.
| | |
|
|
|