|
Wysokiej jakości jogurt pitny, zawierający żywe kultury bakterii jogurtowych oraz Lactobacillus Acidophilus i Bifidobacterium Species.
Skład: mleko pasteryzowane, syrop owocowy 11%, cukier, białka mleka, żywe kultury bakterii jogurtowych
Syrop owocowy - w zależności od smaku:- „Truskawka”: cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, owoce truskawki mix 1,5%, barwniki naturalne: koszenila i ekstrakt z papryki, aromaty naturalne i identyczne z naturalnymi
- „Owoce leśne”: cukier, sok z koncentratu owoców leśnych: jagoda 1%, jeżyna 0,5%, malina 0,5%; barwiący środek spożywczy: ekstrakt z czarnej marchwi, winogron i aronii; aromaty, barnik: koszenila
- „Jagoda”: cukier, syrop glukozowo-fruktozowy, koncentrat soku z jagód 1,5%, barwniki naturalne: antocyjan i koszenila, aromaty naturalne i identyczne z naturalnymi.
Jogurt jest źródłem łatwo przyswajalnych przez układ pokarmowy białek, cennych dla organizmy składników mineralnych oraz wapnia, których przyswajanie stymulują zawarte w nim żywe kultury bakterii jogurtowych. Jogurt pitny polecany jest do bezpośredniego spożycia lub w połączeniu z musli i płatkami owsianymi. |