|
|
|
|
|
|
przyzwoity i pomyslowy produkt. za jogurtami nie przepadam, ale margarynka przypadla mi do gustu smakowo, ale przede wszystkim dziala skutecznie! i to sie liczy, zdecydowanie profilaktyka w walce z chorobami ukladu krazenia, ze zmianami miazdzycowymi jest w dzisiejszych czasach podstawa. skoncyly sie czasy nieswiadomych konsumentow, ktorzy zaczynaja o siebie dbac, kiedy jest juz za pozno, oby wiecej takich produktow na rynku!
|
|
|
|
|
|
|
|
absolutnie popieram chpchp klienci interesują się tym co jedzą, dbają o zdrowie i coraz częściej patrzą na skład produktów, które kupują
|
|
|
|
|
|
|
|
Jak najbardziej popieram świadome wybieranie produktów żywieniowych. Tyle, że ja akurat wolę florę, bo nie ma tych okropnych transów, które zatykają żyły...
|
|
|
|
|
|
|
|
przecież cholesterol jest tylko w produktach pochodzenia zwierzęcego więc na pewno nie ma go w rzadnej margarynie no chyba że ta ma domieszkę mleka, więc zastanawiam się czemu np.benecol ma taką cenę?? CZyżby dobry chwyt reklamowy ? _________________ Pozdrawiam Kaśka
|
|
|
|
|
|
|
|
Na benecolu się nie znam, wiem co jest takiego wyjątkowego we florze pro activ. Wzbogacają ją o witaminy, kwas foliowy i omegi (te od ryb), dla tego cena jest wyższa. Jak nie masz problemów z ldl, a chcesz po prostu zadbać o serce, to jesz zwykłą florę, ale jeśli jest już problem, to pro activ wtedy.
|
|
|
|
|
|
|
|
na litosc boska, jakie transy w Benecolu? to sa kancerogenne izomery, kto ci naopowiadal takich historii? transy to masz w duzej ilosci w twardych margarynach, do pieczenia, dlatego nie wolno ich stosowac w codziennej diecie, ale benecol jest produktem pro zdrowotnym.! a co do ceny benecolu, to wynika ona z tego, ze zawiera stanole, zwiazki pochodzenia roslinnego, ktore obnizaja znaczaco poziom cholesterolu we krwi, ich jest niezwiernie malo w produktach roslinnych, dlatego wytworzenie kubeczka takiej margaryny duzo kosztuje. koszt produkcji przeklada sie na koszt produktu.
|
|
|
|
|
|
|
|
zgadzam się że produkcja jest dośc droga ze względu na stanole ( sposób ich ekstrakcji z produktów roślinnych), ale czy nie ograniczając tłuszczów zwierzęcych a spożywając olej i pochodne ( margaryny i nie mówię o takich do pieczenia) nie pozbywany sie też złego cholesterolu??? A co do izomerów trans to się nie wypowiadałam i tak dla ścisłości to nie tylko są w dużej ilośći w twardych margarynach, bo też tworzą sie w maśle podczas trawienia w woli ścisłości. _________________ Pozdrawiam Kaśka
|
|
|
|
|
|
|
|
Katzia, wybacz, ale niewiem cy dobrze zrozumialem, pytasz sie , czy jesli nie ograniczysz tluszczow zwierzecych, a bedzie spozywala roslinne to czy w ten sposob pozbedziesz sie cholesterolu? otoz nie, takich zaleznosci nie ma. jesli sie chce ograniczyc dostarczanie cholesterolu z pozywieniem, nalezy ograniczac tluste produkty, sery, miesa, jaja. sda natomiast produkty, ktore w jkims stopniu zmniejszaja odkladanie sie cholesterolu, tj. oliwa z oliwek, czerwone wino, ponoc ma to jakis korzystny wplyw, wiec moze warto poczytac o takich produktach i wprowadzac je do diety codziennej.
|
|
|
|
|
|
|
|
Jasne, że w tych do pieczenia jest mnóstwo transów. W maśle też są, co prawda pochodzenia zwierzęcego. Wiem, że producent benecolu się stara zrobić coś prozdrowotnego, ale tych związków nie udało mu się całkowicie wyeliminować. No nie wiem, może ja się czepiam. Po prostu wolę konkurencję i już. Każdy może sobie wybrać to co mu bardziej odpowiada. A mi akurat flora lepiej smakuje i już!
|
|
|
|
|
|
|
|
lepiej ci smakuje, wiec nie chodzi jednak o transy . Pisz opinie jesli masz pojecie o tyym o czym piszesz, bo zdaje sie, ze tu niebardzo sie orientujesz, a na dodatek piszesz nieprawde. .
|
|
|
|
|
|
|
|
Szczerze mówiąc to nie do końca zrozumiałam. Zawartość transów to jedno, a gust to drugie. Jeśli w czymś co mi bardziej i tak smakowało, okazuje się być ich mniej, to chyba podwójna korzyść dla mnie. Tak mi się przynajmniej zdaje. Olaboga, aleś Ty się uparła, ja nie wiem. Nie wiem po co od razu być takim niemiłym.
|
|