|
|
|
|
|
|
A więc co wolicie - zmielony koperek w kostce już z przyprawami czy prosto z ogrodu? Jakie jest wasze zdanie na ten temat? Czy cenicie sobie szybkość i prostotę czy zdrowie i oryginalny smak?
|
|
|
|
|
|
|
|
Bez dwóch zdań wole świeżo zerwany z ogródka jest smaczniejszy i zdrowszy.Zimą jednak jestem zmuszona zastąpić tym zmielonym,ale nie jest najgorszy.. _________________
|
|
|
|
|
|
|
|
ja koperku nie używam ..ale to samo tyczy sie czosnku , którego uzżywam w dużych ilosciach.Kupiłam kiedyś kostki knora( czosnek) i niestety nie ma to nic z czosnkiem wspólnego, bardzo słone a przy dłuzszym smażeniu wogóle juz nie czuc aromatu....stawaim na naturalny _________________
|
|
|
|
|
|
|
|
Ja lubię świeży,dlatego na zimę zawsze zamrażam w pojemniczkach. Tak też robię z natką pietruszki
|
|
|
|
|
|
|
|
Uwielbiam koper,pachnacy i swiezy, ale zimą to sprzedają same "zdechlaki" a nie koper, więc stosuję z Knorra taki w kosteczkach,ale to nie to samo
|
|
|
|
|
|
|
|
Ja tak jak Bogusia... zamrażam w pojemniki po lodach a potem zimą jest świeżutki do zupy lub sałatki
Z kostek knorra najbardziej lubię smażoną cebulkę oraz kolory pieprz _________________ "Nie wszystkie prawdy są dla wszystkich uszu"
|
|
|
|
|
|
|
|
Zdecydowanie koperek z ogrodu.Mrożę go w małych opakowaniach.Kiedyś mroziłam tak jak Bogusia w pudełkach po lodach,ale trzeba było skrobać.
Natka -cały czas na oknie w doniczce.
Z kostek Knorra- lubię pieprz kolorowy ,czosnek i cebulka są u mnie w kuchni awaryjnie - tak na wszelki wypadek .
Wole jednak zdecydowanie wszystkie przyprawy bez dodatku soli.
|
|
|
|
|
|
|
|
Ja tam mroze w woreczkach foliowych i nie mam problemu ze skrobaniem
|
|
|
|
|
|
|
|
W lecie koperek z ogrodu,w zimie ten sam,ale z zamrażarki. _________________
|
|
|
|
|
|
|
|
Ja także osobiście wolę użyć np. koperku z zamrażarki niż te kostki - jeśli nie mam koperku to nic nie dodaje.
|
|