
|
 |
|
|
|
|
Uwielbiam szarlotki, ale takiej szarlotki jeszcze nie jadłam. U mnie u jabłka są starte na tarce, a nie pokrojone w plasterki. Podobnie ściera się ciasto na wierzch.
Ale z chęcią wypróbuję ten przepis.

|
|

|
 |
|
|
|
|
Co tam szarlotka,ja tam daję plusik dla tej porcelany na której można ją podac :lol:Mnie by się ona przydała,bo już mam z ich firmy dwie śliczne filiżanki do kawy o nazwie Harmony.Z niej nawet kawa inaczej smakuje 
edytowany: 1 raz | przez Bogusława | w dniu: 28-08-2007 21:40

|
|

|
 |
|
|
|
|
Na ciasto z kolekcji Leda bardzo ładna jest tortownica ma ładny ażurowy brzeg i delikatne wzory.Ale tace i etażerka też są ładne

|
|

|
 |
|
|
|
|
Uhhh Bogusiu, filiżaneczki owszem śliczne, ale cena też niezła

|
|

|
 |
|
|
|
|
Tak kiki dlatego je dostałam 2kosztują144zł

|
|

|
 |
|
|
|
|
Ja z kolei jabłka kroję w kostkę i stopniowo podsmażam tzn.obieram,kroję i smażę tak że są nierówno rozpieczone,ale są wtedy jasne,jak jabłka tarłam do się robiły taaaakie brązowe łeee...

|
|

|
 |
|
|
|
|
A moze znacie fajny i dobry przepis na szarlotke?

|
|

|
 |
|
|
|
|
witaj Basiu
ja też chętnie skorzystam z przepisu  _________________ Pozdrowienia dla Misia

|
|

|
 |
|
|
|
|
Muj synek uwielbia szarlotki tak jak ja,jest pierwszy dzien w zerowce to bym mu niespodzianke zrobila.Witaj Tortina ty tez lubisz szarlotki?Pozdrawiam

|
|

|
 |
|
|
|
|
ja tej lubię szarlotkę, szczególnie na ciepło, i szczególnie wtedy, gdy za oknem pada deszcz  _________________ Pozdrawiam - Dalia

|
|

|
 |
|
|
|
|
Najprostszy przepis na świecie:
4 szkl mąki
1/2 szkl.cukru(może być puder)
2 łyżeczki proszku do pieczenia
250gr margaryny
4 jajka
ze 2 łyżki śmietany
1,5 kg obranych jabłek
trochę cynamonu
Mąkę,cukier,proszek,margarynę siekasz nożem,dodajesz 2 całe jajka i 2 żółtka oraz śmietanę i zagniatasz.Ciasto dzielisz na 2 części,rozwałkowujesz,wykładasz jabłka wymieszane z cynamonem(parę postów wyżej napisałam jak je zesmażam)rozwałkowujesz drugą część ciasta i równo przykrywasz jabłka.Można też zetrzeć ciasto na tarce ale wtedy radziłabym nie dodawać śmietany(lepiej się ściera).Nagrzewasz piekarnik do 180 st.i pieczesz ok.50 min.Po wyjęciu posypujesz cukrem pudrem i kroisz i jesz.Najlepiej smakuje taka ciepła,przynajmniej mnie

|
|