|
Marchewka to nieodłączny element jadłospisu dzieci od najmłodszych lat i to nie bez powodu zajmuje wysokie miejsce w rankingu najzdrowszych warzyw. Aby było jeszcze smaczniej, marchewkowy sok przecierowy wzbogacono sokami i przecierami owocowymi: z bananów, jabłek, malin, brzoskwiń lub truskawek. Na koniec dodano inulinę-prebiotyk, który stymulując wzrost naturalnej flory bakteryjnej w przewodzie pokarmowym, korzystnie wpływa na system odpornościowy. Tak powstała Formuła Ochronna PRO-A Kubusia, która łączy ochronne właściwości prowitaminy A z marchewki i prebiotyku.
Jesienią, kiedy pada i wieje, a słonecznego światła z każdym dniem ubywa, szczególnego znaczenia nabiera to, co dzieci jedzą. Przewód pokarmowy jest największym organem układu odpornościowego. Odpowiednio dobraną dietą nie tylko dostarczamy niezbędnych składników odżywczych, witamin i minerałów, ale możemy sprawić, że jelita, niezwykle wrażliwe na działanie wnikających do organizmu chorobotwórczych substancji, staną się za sprawą zdrowej flory bakteryjnej pierwszą barierą, chroniącą organizm przed infekcjami.
Najlepsza marchewka
Marchewka marchewce nie równa. Znanych jest blisko 500 różnych jej odmian. Kubuś z formułą ochronną Pro-A produkowany jest z Marchwii Mazurskiej. To odmiana uprawiana w pełni naturalnie i pod ścisłą kontrolą i to jedynie na czystych ekologicznie terenach Mazur. Jest łagodniejsza w smaku od zwykłej marchewki-dlatego Kubuś tak dobrze smakuje. Marchew Mazurska kryje w sobie wiele innych zalet: zawiera optymalną ilość beta-karotenu (prowitaminy A), błonnika, witamin i węglowodanów. To właśnie z soku marchewkowego, czyli z naturalnego źródła, organizm najłatwiej przyswaja sobie prowitaminę A, niezbędną dla prawidłowego funkcjonowania wielu procesów życiowych.
|