|
bilard, basen, zapisać się do kółka szachowego, do klubu dyskusyjnego, umówić na kawę z przyjaciółmi…
Dla wielu z nas wciąż jednak najlepszym sposobem na wykorzystanie wolnych chwil jest zorganizowanie imprezy. Wówczas liczy się pomysł i przygotowanie. Form i typów spotkań jest tyle, co ludzkich osobowości. Przeważnie mają one na celu dobrą zabawę w miłym towarzystwie i odreagowanie nagromadzonego stresu.
Nasiadówka, czyli gry i zabawy
Nasiadówka w różnych częściach kraju może mieć inne znaczenie. Ogólnie chodzi o to, by się spotkać i wspólnie czymś zająć. Bez znaczenia jest czy robimy to w plenerze, czy w wygodnej kanapie. Nieodłączną cechą tego rodzaju imprezy jest siedzenie, rozmawianie i wykonywanie jakiejś czynności dodatkowej. Na przykład, można wyciągnąć z szafy gry planszowe lub inne tego rodzaju gadżety i brać się do dzieła. Także i w tym wypadku nieoceniony okazuje się kruszony lód, ponieważ, przy okazji spotkań towarzyskich, spożywanie wszelkiego rodzaju napojów przeważnie jest nieodłącznym elementem zabawy. Z tego powodu pewną nowością i sporym urozmaiceniem może okazać się tu właśnie produkt marki Paclan.
Domówka zamiast clubbingu
Z wielu powodów modny przez ostanie lata clubbing zaczyna odchodzić w niepamięć na rzecz „domówek”, dawniej znanych pod nazwą prywatka. Komfort, kameralność i zabawa wyłącznie w gronie osób znajomych gwarantują ciekawą imprezę, której ogromnym plusem jest to, że można swobodnie porozmawiać, co w klubie często bywa ponad nasze siły i wytrzymałość gardeł. Również i w tych warunkach woreczki Crushed Ice marki Paclan znajdą wielu zwolenników. Szczególnie w przypadku domowej imprezy z dużą ilością gości szkoda tracić czas na przygotowywanie lodu. Gospodarz domu najchętniej od razu uporałby się z obowiązkami tego typu. W tym wypadku dobrze jest zawczasu zmrozić wodę w workach, a uzyskany w ten sposób lód wsypać do kubełka i postawić go w pobliżu napojów i alkoholi. Każdy z zaproszonych gości będzie miał możliwość obsłużenia się we własnym zakresie bez konieczności fatygowania pana domu. Smaczne i doskonałe w swojej prostocie drinki, niewymagające barmańskiej wiedzy i zdolności świetnie sprawdzają się podczas takich okazji. Warte polecenia są: Cuba libre, mojito, czy 1876 Club. Do ich przygotowania nie wymagany jest shaker, jedynie odpowiednia szklanka, składniki i woreczki Crushed Ice marki Paclan. To, w połączeniu z przyjaciółmi i dobrym nastrojem, stanowi przepis na naprawdę udaną domówkę.
Grill
Wraz z nadejściem wiosny i zbliżaniem się ciepłych dni lata rozpoczyna się sezon grillowy. Dym unoszący się nad apetycznie skwierczącym mięsem, gromada znajomych lub członków rodziny niecierpliwie oczekuje na hasło: „podano do stołu”… Nieodłącznym elementem tych spotkań są napoje - koniecznie schłodzone! Coraz częściej przy takich okazjach odchodzimy od tradycji sączenia piwa i skłaniamy się ku zimnym napojom bezalkoholowym, bądź drinkom. Ogromną popularnością cieszą się tutaj płyny na kruszonym lodzie. Lód w tej postaci zalany słodkim napojem gazowanym, z plasterkiem cytryny i wciśniętą w środek słomką absolutnie odmienia charakter imprezy. Napój, dzięki dekoracji i niestandardowej formie lodu, nabiera cech wyjątkowości, czegoś, za co w nocnym lokalu musielibyśmy słono zapłacić. Paclan, wychodząc naprzeciw osobom lubiącym oryginalność i dobrą zabawę, stworzył woreczki Crushed Ice.
Jest parę sposobów na przygotowanie kruszonego lodu. Można zmielić kostki w młynku lub umieścić je w czystej ściereczce i uderzać tłuczkiem, aż do otrzymania mniej lub bardziej spodziewanego efektu. Jednak posiadanie woreczków Crushed Ice marki Paclan jest z pewnością wygodniejszym i efektywniejszym rozwiązaniem, ponieważ rzadko kiedy bywa tak, że podczas grillowania mamy pod ręką młynek lub inne niezbędne przedmioty. Korzystając z produktu marki Paclan wystarczy na godzinę przed wyjściem „w teren” wlać wodę do samozamykających się woreczków, wrzucić je do przenośnej lodówki i czekać. Po zamrożeniu zgniatamy woreczek, otwieramy, lód wsypujemy do szklanek i gotowe! Kolorowe drinki, napoje i nawet woda mineralna z limonką smakują i wyglądają inaczej niż zwykle.
|