|
Nowocześnie
Brak czasu odczuwa chyba każdy z nas, a zupa jest pożywnym i szybkim do przygotowania posiłkiem. Jest to danie zbilansowane, stanowiące bogate źródło składników odżywczych. Dzięki zawartości błonnika reguluje funkcjonowanie przewodu pokarmowego. Doskonałą inspiracją obiadową dla Ciebie może stać się zupa szpinakowa. Szpinak duś do miękkości we własnym sosie. Na maśle podsmaż posiekaną cebulę i trzy ząbki czosnku. Połącz ze szpinakiem, bulionem oraz dopraw do smaku, a na koniec ostrożnie dolej śmietanę.
Zaserwuj tę pożywna zupę w nowoczesnej, minimalistycznej zastawie Spirit, marki Villa Italia, która doskonale nadaje się do codziennego użytku. Naczynia mają lekko owalny kształt, a ich powierzchnia jest zdobiona drobnym żłobieniem, lekko wyczuwalnym pod palcami. Łagodny kształt bulionówki oraz wygodne ucho zachęcają do częstego używania.
Kilka słów o sztuce podawania zupy. Gdy Twoja ulubiona zupa będzie już gotowa pamiętaj, by podać ją w odpowiedni sposób. Zupy najczęściej serwujemy w głębokich talerzach, lecz tzw. zupy czyste - uznawane za najbardziej eleganckie najlepiej podać w specjalnych filiżankach z dwoma uszkami - bulionówkach. Zupę z takiego naczynia jemy łyżką, a to co postanie wypijamy, podnosząc filiżankę prawą ręką. Zupa czysta może też być podana w lekkiej filiżance z jednym uszkiem – wtedy zupę pijemy. Starannie przygotowana i pięknie podana zupa rozgrzeje Cię i wzmocni duchowo dając energii do walki z zimowymi mrozami.
|