|
Olej sezamowy, sos sojowy i sherry wymieszaj w miseczce, dodaj tofu, wymieszaj i odstaw na 1/2 godziny. Makaron ugotuj w dużej ilości wody, odcedź i odstaw. Olej mocno rozgrzej na patelni, dodaj posiekaną dymkę, marchew i imbir, smaż 3 minuty. Dodaj czosnek, pieczarki i brokuły, smaż 1 minutę. Następnie wlej 1/2 bulionu. Zmniejsz ogień, przykryj i duś na wolnym ogniu 3 minuty. Mąkę wsyp do miseczki, wlej marynatę od tofu. Wymieszaj na gładką masę, wlej resztę bulionu. Dodaj do warzyw, gotuj, cały czas mieszając, aż zgęstnieje. Dodaj tofu i makaron, wymieszaj. Podgrzewaj przez chwilę i podawaj na ciepło.
Podwieczorek
1 szklanka soku z marchwi, 3 biszkopty
Kolacja
2 śledzie z cebulką i odrobiną oliwy, 1 kromka pełnoziarnistego chleba
|