Śniadanie I
Serek wiejski z chlebem: 2 kromki chleba żytniego pełnoziarnistego, serek wiejski kubeczek 150g, rzodkiewki lub szczypiorek.
II Śniadanie
Kanapka
- 2 kromki chleba żytniego pełnoziarnistego cienko posmarowane masłem
- 1 plaster szynki drobiowej
- 1 plaster sera żółtego
- ½ małego ogórka świeżego
|
Szklanka soku wielowarzywnego Tymbark FIT
Obiad
Dorsz z ziemniakami
- Filet z dorsza lub innej ryby duszony w folii
- 2 średnie ziemniaki
|
Podwieczorek
Surówka z marchewki
- 1 marchewka
- ½ jabłka
- ½ pomarańczy
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżeczka cukru
- natka pietruszki
|
Marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Pomarańczę drobno pokroić i dodać do marchewki z jabłkiem. Dodać sok cytrynowy, oliwę, sól i cukier do smaku oraz natkę pietruszki. Wymieszać i odstawić w chłodne miejsce na 10 min.
Kolacja
Sałatka z szynką drobiową
- sałata 2 liście
- groszek ¼ szklanki
- kukurydza ¼ szklanki
- szynka drobiowa (3 plastry)
- ćwiartka papryki
- jogurt naturalny 2 łyżeczki
|
1 kromka chleba żytniego razowego