Śniadanie
Pół szklanki płatków wielozbożowych (owsiane, pszenne, kukurydziane), szklanka jogurtu naturalnego i 1 pokrojony w krążki banan
II Śniadanie
2 kromki pieczywa razowego, 4 plastry białego sera, 1 średni pomidor, rzodkiewki, szczypiorek + szklanka soku pomarańczowego świeżo wyciskanego
Obiad
Kasza z fasolką szparagową
- szklanka ugotowanej kaszy „Pęczak”
- 250g fasolki szparagowej
- ¼ opakowania sera Feta (ok. 70g)
- ½ małej cebulki
- ½ ząbka czosnku
- oliwa
- pieprz
- natka pietruszki
|
Fasolkę szparagową ugotować. Na oliwie podsmażyć poszatkowaną cebulkę i drobno pokrojony czosnek. Następnie dodać ugotowaną wcześniej i pokrojoną w ok. 3 cm paski fasolkę i pokrojony w kostkę ser Feta. Dusić mieszając przez ok. 5 min. Podawać z ugotowaną kaszą.