Świeżo wyciskany sok z jabłek, marchwi, cytryny, papryki, ogórka, selera, brokułu i buraka
Jednym z głównych soków na Twojej trzydniowej drodze do lekkości, może być sok z zielonych, żółtych i czerwonych składników, zapewniających organizmowi optymalne odżywienie, jednocześnie nie obciążając jego układu trawiennego. Sok pozwala organizmowi naturalnie oczyścić się z toksyn i dostarcza właściwych składników odżywczych i przeciwutleniaczy. Burak wyjątkowo dobrze oczyszcza układ krwionośny oraz – razem z cytryną – wątrobę i nerki.
4 jabłka
2 marchewki
2 plasterki cytryny ze skórką
pół żółtej papryki
2 grubsze plasterki ogórka
pół łodygi selera naciowego
6 cm łodygi brokułu
2 grubsze plasterki surowego buraka
Przed włączeniem sokowirówki, umieść w niej 1 całe jabłko, następnie wszystkie pozostałe składniki i na koniec dodaj drugie jabłko. Sok będzie nieco mętny z powodu połączenia marchwi i buraka, ale za to naprawdę smaczny!
Sok - detoks
4 jabłka
2 plasterki cytryny ze skórką
2 grubsze plasterki ogórka
2 łodygi selera naciowego
2 kawałek świeżego imbiru o grubości 6 cm
Jabłko i ogórek są niesamowitymi składnikami oczyszczającymi. Seler pomaga wypłukać z niego nadmiar dwutlenku węgla i obniża kwasowość. Imbir to z kolei znany naturalny antybiotyk oraz środek udrożniający górne drogi oddechowe. Cytryna wyjątkowo skutecznie usuwa szkodliwe bakterie i toksyny z jelit oraz oczyszcza wątrobę i nerki.
Świeżo wyciskany sok z jabłek, szpinaku, buraka, awokado, ogórka i natki
Ten sok dostarcza wszystkich witamin, minerałów i przeciwutleniaczy, jakich można oczekiwać od całego programu oczyszczającego: witaminy A, B1, B2, B3, B5, B6, B12, C, E i K, beta-karoten, wapń, żelazo, magnez, fosfor, siarkę, krzem, chlorofil, kwas foliowy, alfa-karoten, przeciwutleniacze, bor i aminokwasy.
3 jabłka
1 duża garść szpinaku
1 plasterek surowego buraka o grubości 2-3 cm
1 plasterek ogórka o grubości 2-3 cm
odrobina natki pietruszki
pół dojrzałego awokado