W książce „Domowe ciasta i ciasteczka na każdą okazję” znajdziemy przepisy na wypieki klasyczne i nowoczesne, słodkie i pikantne, na święta i na co dzień.
Nieoczekiwana wizyta gości? Upiecz proste muffinki, kokosowy torcik z mango lub chrupiący tort z bezami. A jeśli wolisz słone przekąski – podaj foccacię z suszonymi pomidorami lub ziołowe eklerki z kremem pesto. Szykujesz przyjęcie i chcesz podać coś wykwintnego? W książce „Domowe ciasta i ciasteczka na każdą okazję” znajdziesz przepisy na szwarcwaldzki tort wiśniowy, tort orzechowy z marcepanem, śmietanowy tort malinowy oraz tort jabłkowy z bezami. A może po prostu chcesz upiec coś dla swoich bliskch? Babka marmurkowa, korzenne ciasto imbirowe, lekko pijany placek czekoladowy, jabłecznik reński to tylko kilka z wielu inspirujących receptur, które przygotowali autorzy książki.
Najnowsza propozycja Reader’s Digest to zbiór przepisów na każdą okazję – na wypieki, które można przyrządzić błyskawicznie, na proste oraz bardziej skomplikowane ciasta, a także na torty wymagające nieco więcej pracy. Publikacja wzbogacona została o praktyczne porady dotyczące przyrządzania kremów, nadzień i sosów do ciast, żelowania i zagęszczania, a także ozdabiania tortów oraz pakowania słodkich podarunków. Kilkaset przepisów na ciasta i ciasteczka oraz domowe desery pogrupowane w siedmiu tematycznych rozdziałach zilustrowano ponad 400 inspirującymi fotografiami.
Nie trzeba być profesjonalistą, żeby upiec pyszne ciasto. Nawet jeśli tylko sporadycznie sięgasz po mikser i łyżkę do ucierania, wykorzystując przepisy z książki „Domowe ciasta i ciasteczka na każdą okazję”, zdobędziesz pierwsze cukiernicze szlify. Jeśli zaś masz już wprawę w pieczeniu – poznasz nowe przepisy i się zainspirujesz do dalszej zabawy.