Borówka brusznica Borówka brusznica, zwana także borówką czerwoną, to nie tylko nieodłączny towarzysz wierzbowych bazi, święconych w Niedzielę Palmową czy... |
| |
|
|
Włoska kuchnia - Bruschetta Nazywana jest mniejszą siostrą pizzy i jak wiele z dzisiejszych klasycznych przysmaków, swoją karierę rozpoczynała jako danie ubogich chłopów. |
| |
|
|
Kaszka orkiszowa dla dzieci Szwajcarska firma Holle, specjalizująca się w produkcji ekologicznej i bezpiecznej żywności dla niemowląt i małych dzieci ma tradycję sięgającą 1933r. i dlatego wychowała już miliony maluchów na całym świecie. |
| |
|
|
Przekąski dla maluszków Śniadanie, obiad, kolacja – te trzy główne posiłki to zdecydowanie za mało, aby stworzyć zbilansowaną dietę osoby dorosłej, nie mówiąc już o małych dzieciach. |
| |
|
|
Pesto – z czym to się je? Kiedyś uważane za danie spożywane przez plebs, dzisiaj z powodzeniem podbija europejskie stoły. I w zasadzie nic w tym dziwnego – kilka jego łyżek każdą banalną potrawę zamienia w kulinarne cudo. |
| |
|
|
Ciąża – czas podwójnej dbałości o odporność W czasie ciąży zapotrzebowanie na żelazo wzrasta o połowę. Także dziewczęta w okresie wzrostu, osoby na dietach, sportowcy, wegetarianie i... |
| |
|
|
| | Mleko kozie czy krowie? W dzisiejszych czasach alergia powoli uzyskuje status choroby cywilizacyjnej. Z roku na rok coraz większa liczba osób odkrywa u siebie objawy uczuleniowe, co więcej... |
| |
|
|
Odporność dziecka – prawdy i mity Dla każdego rodzica zdrowie jego pociechy jest najważniejsze. Warto pamiętać, że układ odpornościowy dziecka kształtuje się i rozwija od momentu narodzin aż do 12 roku życia. |
| |
|
|