Przepis na ratatouille po polsku Ratatuille, w Polsce występujące częściej pod nazwą Ratatuj lub Ratatuja to danie warzywne, pochodzące z regionu Francji zwanego Prowansją. |
| |
|
|
Pierogi z jagodami i sosem toffi Jak sprawić, aby zwykłe z pozoru pierogi z jagodami otrzymały całkowicie nowy, zaskakujący i kulinarnie fascynujący image smakowy? |
| |
|
|
Wigilijny barszcz z uszkami Święta Bożego Narodzenia są w kulturze polskiej jednymi z najważniejszych uroczystości w całym roku. |
| |
|
|
Kluski leniwe z puree jabłkowo – cynamonowym Kluski leniwe, pierogi leniwe, leniwce… któż ich nie zna? Polane śmietanką lub roztopionym masłem i posypane cukrem stanowią smakowite wspomnienie dzieciństwa. |
| |
|
|
Szpinak jest modny Szpinak, jeszcze do niedawna kojarzony z niezbyt mile wspominanym obowiązkiem czasów dzieciństwa na szczęście wraca do łask. Coraz większa świadomość kulinarna Polaków, a także... |
| |
|
|
Pierogi z serem i truskawkami Lato to czas, kiedy oczekujemy, aby obiady były lekkie, pożywne, a ich przygotowanie nie wymagało dużo czasu. |
| |
|
|
Przepis na pierogi z serem i jagodami Nadszedł czerwiec – miesiąc truskawek w każdej postaci. Sezon na te wdzięczne kulinarnie owoce trwa zaledwie kilka tygodni i... |
| |
|
|
Krótka historia pierogów Wydawałoby się, że nie ma potrawy bardziej staropolskiej niż pierogi. Okazuje się jednak, że nie do końca jest to prawda. Pierogi, pielmieni, ravioli, wonton – co było najpierw? |
| |
|
|
Knedle z truskawkami Knedle z truskawkami to typowe danie kojarzące się z latem. Idealnie okrągłe, skrywające w sobie pachnące i słodkie owoce kluski zazwyczaj goszczą na naszych stołach właśnie w sezonie wakacyjnym. |
| |
|
|