|
|
Kulinaria
Przepisy kulinarne. Porady dla początkujących kucharzy. Ciekawostki ze świata smaków. Kuchnia narodowa i regionalna.
|
|
Olej z pestek winogron (str: 2 3)
Tajemnica jego tłoczenia była znana podobno już w starożytności, ale dopiero dzisiaj laboratoria chemiczne dokonały analiz, dzięki którym okazało się...
| | |
|
|
|
Olej z sezamu (str: 2)
Olej z sezamu z pierwszego tłoczenia na zimno charakteryzuje się łagodnym, lekko orzechowym i delikatnie słodkim posmakiem.
| | |
|
|
|
Świeże kanapki (str: 2)
24 października 2006 r. została otwarta pierwsza, flagowa restauracja Freshpoint. Nowy lokal mieści się przy skrzyżowaniu Alei Solidarności z Aleją Jana Pawła II w Warszawie.
| | |
|
|
|
Mrożonki na obiad
Pyszna sola na warzywach duszonych z kolendrą, pomidorami oraz cząstkami ziemniaków? A może pyszny koktajl z mrożonych jagód lub pierogi z mrożonym szpinakiem w sosie z sera pleśniowego i suszonych pomidorów?
| | |
|
|
|
Rodzaje herbaty (str: 2)
W wielu gatunkach i rodzajach herbat każdy smakosz może wybrać coś dla siebie.
| | |
|
|
|
Historia herbaty (str: 2)
Jest wiele gatunków i odmian herbaty oraz możliwości tworzenia z nich mieszanek, tak że każdy smakosz może wybrać coś dla siebie.
| | |
|
|
|