|
Śniadaniowa to jedna z najbardziej popularnych margaryn do smarowania pieczywa w Polsce. Jest produkowana ze składników najwyższej jakości, bez dodatku substancji konserwujących. Dzięki dodaniu naturalnego ukwaszonego mleka uzyskiwany jest niepowtarzalny bukiet smakowo-aromatyczny, znany z prawdziwego wiejskiego masła.
Składniki: oleje roślinne, tłuszcz roślinny, tłuszcz roślinny uwodorniony, woda, mleko ukwaszone, emulgatory (mono- i diglicerydy kwasów tłuszczowych oraz kwasów tłuszczowych estryfikowane kwasem cytrynowym, lecytyna), sól (0,24%), aromaty, barwnik annato, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), substancje wzbogacające: witaminy A i D3 |
|
|
|
Margaryna Śniadaniowa
wartość energetyczna: 540 kcal (2261 kJ*) / 100 g
nazwa | wart | / 100 g |
Białko |
0,07 |
g |
Węglowodany w tym: |
0,10 |
g |
Cukry | 0,10 | g |
Tłuszcze w tym: |
60,00 |
g |
Nasycone kwasy tłuszczowe | 13,00 | g | Wielonienasycone kwasy tłuszczowe | 13,00 | g | Jednonienasycone kwasy tłuszczowe | 34,00 | g | Cholesterol | 0,28 | mg |
Witaminy w tym: |
|
|
Witamina A | 600,00 | μ | Witamina E | 14,00 | mg | Witamina D | 5,00 | μg |
Składniki mineralne w tym: |
|
|
Sód | 0,09 | g |
*jako przelicznik przyjęto: 1 kcal = 4.1868 kJ
|
producent / dystrybutor:
Zakłady Tłuszczowe Bielmar Sp. z o.o.
|
|
|
|
|