prosty i szybki przepis na pyszne tosty z ananasem
- chlebek Schulstad Tost Pszenny
- ananas z puszki
- ser żółty, tłusty do topienia
- margaryna
- sól ziołowa, ketchup
ananasa lepiej dużo wcześniej odsączyć, jak będzie prosto z puszki to będzie za mokry a z tosta zrobi nam gniot
w zależności od tego ile tostów robimy mozna użyć patelni lub zwykłego piekarnika, w każdym razie: delikatnie z jednej strony smarujemy chlebek margaryną i wrzucamy na patelnię aby się zarumienił, ściągamy i smarujemy margarynką z drugiej strony. Na gotową stronę kładziemy ananas i ser żółty. Smażymy na niewielkim ogniu pod przykryciem - dzięki temu ser powinien się ładnie stopić a tost nie zdąży się przypalić.
Do smaku solimy, podajemy z ketchupem lub bez... w zalezności od gustu.
Smacznego
Uwielbiam tosty z ananasem, raz wsadziłam brzoskwinię, ale to już nie to samo... a z czym Wy najbardziej lubicie jeść tosty?
_________________
pozdrawiam
Renia
edytowany: 1 raz | przez renia_b | w dniu: 14-11-2006 10:42