spróbuj taką sobie zrobić. pychota
Lasagne ze szpinakiem
Składniki:
Pół opakowania lazanii
500 g szpinaku (np. frosty z sosem serowym jest fajny do tego)
50 g parmezanu
Sos beszamelowy:
3 łyżki masła
3 łyżki mąki
3 szklanki mleka
gałka muszkatołowa
sól, pieprz
Przygotowanie:
Sos beszamelowy:
Na maśle smażymy mąkę, dodajemy przyprawy i zalewamy mlekiem.
Danie:
1) płaty ciasta włożyć na 4-5 minut do wrzącej wody by nieco zmiękły
2) szpinak przygotować wg przepisu na opakowaniu
3) W naczyniu żaroodpornym (delikatnie wysmarowanym tłuszczem) płaty ciasta przekładać warstwami szpinaku, polewać sosem beszamelowym i posypywać parmezanem, na wierzch położyć ciasto, polać sosem beszamelowym i posypać serem
4) Zapiec w gorącym piekarniku w temp. 200 ˚C około 30 minut