|
|
|
|
|
|
Cześć jakie robicie sosy do mięsa
|
|
|
|
|
|
|
|
ja lubie sos w zaleznosci od calego dania i rodzaju miesa. Np udko kurczaka i wogole kurczaka lubie z ryzem i sosem pomidorowym slodko kwasny, a np szchabowe faszerowane np lubie z sosem robionym na celulce i ogorkach kiszonych zabielanych smietanka z p[rzyprawa curyy, mniam _________________
|
|
|
|
|
|
|
|
Do mięsa gotowanego chrzanowy, do kurczaka śmietanowy z curry, sos grzybowy(z grzybów suszonych), pieczarkowy, koperkowy, pomidorowy do klopsików, pulpecików i zrazów. Do duszonych mięs sos mięsny + jarzynki różne.
|
|
|
|
|
|
|
|
Ja jestem na diecie wątrobowej i jadam mięso gotowane a sos robię dodając to wywaru z mięsa np suszone borowiczki lub koperek i zagęszczam śmietaną z mąką oczywiscie doprawiam do smaku jeszcze _________________
|
|
|
|
|
|
|
|
teresaikon jak robisz sos chrzanowy?? nigdy nie robilam _________________
|
|
|
|
|
|
|
|
My ostatnio malo sosikow robimy, ale uwielbiam wszystkie, i nie ma znaczenia jaki sos do jakiego mieska,
A sos Chrzanowy, robie na wywarze z nieska-dosc tegim, dodaja chrzanu-dosc duzo, zalewam snietana z maka, zeby byl gesty i doprawiam do smaku magii i pieprzem.(jest pyszny rowniez z jajkiem na twrdo + ziemniaczki i buraczki( a wywar-kostka rosolowa)
Tak samo musztardowy.
|
|