|
|
|
|
|
|
poszukuje przepisu na ciasto w-z jest przepyszne ale niestety nie wiem jak sie je robi takze szukam przepisu na rafaello te ktore znalazlam nie sa dobre
|
|
|
|
|
|
|
|
Hej chcesz najprostszy przepis na W-Z??Jezeli wiesz jak sie robi biszkopt jasny to dodajesz do niego 3 lyzeczki kakao i powstaje Ci ciemny biszkopt.A mase to robisz tak: bierzesz smietanke gesta i do tego Fix do kremow i powstaje Ci pyszna masa.Wiem bo sama ja robilam. A jezeli boisz sie sprobowac to dodam Ci ze skonczylam technikum Gastronomiczne takze wiem co mowie Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
|
|
Rafaello (moje ulubione ciasto ) piszę z pamięci - na spód biszkopt, a masa to ubita śmietana kremówka + stopione 1,5 tabliczki białej czekolady + pokrojone w kostkę plastry ananasa (wymieszać wszystko delikatnie), na to nasypać wiórki kokosowe i zetrzeć na wiórki białą czekoladę (nasypać na kokosa). I to chyba wszystko _________________
edytowany: 2 razy | przez egocentric | ostatnio w dniu: 03-10-2007 16:23
|
|
|
|
|
|
|
|
dzieki dzieki ale nie chce najprostszego pszepisu na w-z chce ten trudny i na prawdziwa w-z ciasto ciemne biszkoptowe to wiem ale masa jest inna i spod sie nasaczalo czyms ale nie wiem czym,a rafaello musi byc bez ananasa ale za to z platkami migdalowymi i kokosem te ciasta tez napewno sa pyszne ale ja chce inne
|
|
|
|
|
|
|
|
Wiesz, zawsze możesz eksperymentować.. zamiast ananasa uprzednio sparzone i obrane ze "skórki" migdały, pokrojone w płatki i wtedy mogą być ułożone zamiast po prostu zmieszane.. A kokos? Moim zdaniem może być tak samo jak ja powiedziałam, bo te kuleczki rafaello też są z wiórkami na zewnątrz.. A jeśli Ci będzie jeszcze brakowało czegoś chrupkiego w cieście, to możesz masę podzielić na dwa i w "środek" położyć zmoczone mlekiem andruty Nie wiem, tak sobie wymyślam (zawsze tak robię, jak chcę stworzyć coś nowego) _________________
|
|
|
|
|
|
|
|
o.k. ten pezrpis mi sie podoba duzo bardziej jest suuuuppppeeer dzieki dzieki
|
|