|
|
|
|
|
|
Polecam wam ten pasztet.Robię go właśnie,więc podam też jak się go robi.3szkl.cukini startej na tarce o grubych oczkach,3cebule pokrojone w kostkę,20dkr sera żółtego też startego na tarce,1\2szkl oleju,1 1\2szkl bułki tartej,2jaja-białka ubić,vegeta,pieprz,papryka w proszku,natka pietruszki.Wszystko wymieszać i posypać kminkiem.Zapiec w nagrzanym piekarniku180stopni około1godz.Smacznego. _________________
|
|
|
|
|
|
|
|
dzieki,napewno skorzystam . _________________
|
|
|
|
|
|
|
|
Fajnie tez skorzystam, bo dostałam trochę cukinii i nie mam co z nią zrobić
|
|
|
|
|
|
|
|
muszę spróbować _________________ Pozdrowienia dla Misia
|
|
|
|
|
|
|
|
Po przeczytaniu,wygląda ciekawie i smacznie.Chyba warto zrobić
|
|
|
|
|
|
|
|
Smaczny jest właśnie go jem. _________________
|
|
|
|
|
|
|
|
Hej właśnie jem pasztet jest pyszny i szybko się go robi!
Mam pytanie czy można go zamrozić?
|
|
|
|
|
|
|
|
Nie wiem,my zjadamy prawie od razu.Ale myślę,że można. _________________
|
|
|
|
|
|
|
|
Ja też zrobiłam pasztet z cukini i jest naprawde dobry a dzisiaj mam zamiar zrobić placki ziemiaczane z cukinią będe robić je pierwszy raz więć nie wiem jak smakują
oto przepis 1 mała cukinia, 5 dużych ziemniaków, 1 marchewka, 1 duża cebula, 1 łyżka siekanej natki pietruszki, 1 jajko, 1 łyżka mąki ziemiaczanej, 1 łyżka mąki pszennej, vegeta, sół i pierz Zetrzeć wszystko na tarku na cienkich oczkach, wymieszać z jajkiem mąką i przyprawami gdy będzie dużo soku to odlać i dodać jeszcze 1 łyżkę mąki pszennej. Smażyć na smalcu na złoty kolor . Smacznego
edytowany: 1 raz | przez marina | w dniu: 20-08-2007 12:15
|
|
|
|
|
|
|
|
Ja nigdy nie miałam przekonania do cukini ale ostatnio jadłam leczo właśnie z tym warzywem Może się skuszę na ten pasztet. _________________ "Nie wszystkie prawdy są dla wszystkich uszu"
|
|
|
|
|
|
|
|
Polecam,warto spróbować. _________________
|
|