Nie tylko nowoczesna mama używa dziś mrożonek do gotowania. Wszyscy jesteśmy zabiegani i chcemy oszczędzić trochę czasu na wszystkim. A mrożonki to świetna rzecz
Wrzucasz na wrzątek mrożone warzywka, dodajesz kostkę rosołową, odpowiednio doprawiasz i zupa gotowa
Mrożoną włoszczyznę wykorzystuje nie tylko do rosołu lub innych zup ale także do dania "Ryba w jarzynkach".
Składniki:
- mrożona rybka (mintaj, morszczuk, panga)
- mrożona włoszczyzna
- kolorowe papryczki
- ketchup
- przyprawy (sół, pieprz, przyprawa do ryby, kostka rosołowa)
Rybę delikatnie obsmażyć i przerzucić do garnka, dodać włoszczyznę i pokrojoną w paseczki paprykę. Całość dusić, aż warzywa i ryba będą miękkie. Dodać ketchupu.
Smacznego
_________________
Pozdrawiam - Dalia
edytowany: 1 raz | przez Dalia | w dniu: 30-08-2006 16:09