w portalu  | na forum
szukaj w bazie kalorii
dla kobiet, o kobietach
kobieta, kobiety

kalkulatory dla kobiet:

testy dla kobiet:

Patronat medialny:

vortal o kobietach
Nowe wyjątkowe smaki z rzodkiewkami oraz ze szpinakiem i czosnkiem!
data publikacji: 06-03-2017 r.
Do rodziny puszystych serków Almette dołączyły dwa nowe, wyjątkowe smaki: Almette z rzodkiewkami oraz Almette ze szpinakiem i czosnkiem.
portal dla kobiet
serwis o kobietach

To propozycja dla miłośników puszystych serków twarogowych i świeżych warzyw, a zarazem lekkich i zdrowych posiłków. 

Uwielbiamy wiosnę i lato za kolorowe, pachnące słońcem nowalijki, chrupiące świeże warzywa i ich bogaty smak. Znajdziemy je w dwóch nowych smakach Almette! Nowe puszyste serki twarogowe - Almette z rzodkiewkami oraz Almette ze szpinakiem i czosnkiem dostarczają 100% naturalnej przyjemności.

Jasnoróżowa, krucha i delikatna rzodkiewka z aksamitnym twarożkiem to połączenie, któremu trudno się oprzeć. To doskonała propozycja na smaczne i pożywne śniadanie dla całej rodziny! Almette z rzodkiewkami sprawdzi się również jako składnik naleśników, tortilli i wielu innych dań i przekąsek.

W zimowych posiłkach brakuje nam soczystej zieleni, tęsknimy za wiosenną świeżością. Dzięki Almette ze szpinakiem i czosnkiem poczujesz wiosnę każdego dnia. Serek zachwyca wyrazistym, szpinakowym smakiem i czosnkowym aromatem. Można go wykorzystać na wiele sposobów – ze świeżym pieczywem lub jako dodatek do dań głównych.

Rodzinne posiłki, szybkie przekąski, uroczyste kolacje? Z serkami Almette w Twojej kuchni będzie lekko, zdrowo i naprawdę pysznie. W bogatej ofercie puszystych serków twarogowych nie zabraknie różnorodności. Almette to 100% naturalnych składników i 100% wyśmienitego smaku. Bez zagęstników, barwników i konserwantów! Puszyste serki dostarczają wyłącznie to co naturalne i pyszne – polskie mleko, świeże, kolorowe warzywa, bogactwo aromatycznych ziół i przypraw. W Almette rozsmakuje się cała rodzina! 

Almette z rzodkiewkami - cena rekomendowana: 3,99 zł za opakowanie 150g
Almette ze szpinakiem i czosnkiem - cena rekomendowana: 3,99 zł za opakowanie 150g


Wiosenna pita z kotlecikami z cieciorki
Porcja dla dwóch osób
Składniki:
2 chlebki pita
1 opakowanie serka Almette ze szpinakiem i czosnkiem
4 liście sałaty rzymskiej
1 pomidor pokrojony w plastry
kilka cienko pokrojonych plastrów czerwonej cebuli
nać pietruszki
oliwa z oliwek

Falafel:
200 g cieciorki konserwowej
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
½ cebuli szalotki obranej
1 ząbek czosnku obrany
płaska łyżeczka nasion kolendry
płaska łyżeczka kuminu
płaska łyżka sezamu
szczypta pieprzu cayenne
kilka łyżek mąki z cieciorki
sól
oliwa z oliwek
olej ryżowy do smażenia

Sposób przygotowania:
Cieciorkę płuczemy pod bieżącą wodą i odsączamy na papierowym ręczniku. Na suchej patelni prażymy kumin, sezam i nasiona kolendry, w ten sposób wydobywamy z przypraw aromat i smak. Mielimy przyprawy w młynku do kawy lub rozgniatamy w moździerzu. W blenderze miksujemy cieciorkę, natkę pietruszki, szalotkę, czosnek, łyżkę oliwy oraz przyprawy. Uważamy, aby nie zmielić na gładką pastę, struktura powinna przypominać kruszonkę. Doprawiamy solą do smaku. Jeśli ciasto jest za rzadkie dodajemy mąki z cieciorki. Następnie formujemy kuleczki o grubości orzecha włoskiego. Spłaszczamy je delikatnie i smażymy na głębokim tłuszczu, rozgrzanym do 170 stopni, kilka minut. Odsączamy na papierowym ręczniku.

Podgrzewamy pity na patelni lub w piekarniku przez kilka minut. Otwieramy pity i smarujemy serkiem Almette. Dodajemy liście sałaty, plastry pomidorów i cebuli. Na sam koniec dodajemy świeżo usmażony falafel.
Smacznego!

Bajgiel z makiem, pstrągiem i cebulą
Porcja dla dwóch osób
Składniki:
2 bajgle
1 serek Almette z rzodkiewkami
kilka plasterków wędzonego pstrąga
garść młodych liści sałaty
rzeżucha
kilka plastrów ogórka
kilka plastrów czerwonej cebuli

Piklowana cebula:
½ czerwonej cebuli pokrojonej w bardzo cienkie plastry
100 ml wody
100 ml octu jabłkowego
łyżka cukru
łyżka soli

Sposób przygotowania:
W rondelku wymieszaj sól, cukier, ocet i wodę, a następnie zagotuj. Dodaj pokrojoną cebule i odstaw na 15 minut. Piklowana cebula jest gotowa.

W międzyczasie posmaruj obficie bajgle serkiem Almette z rzodkiewkami Ułóż warstwowo: liście sałaty, ogórka, pstrąga, rzeżuchy oraz piklowanej cebuli. Nakryj drugą połówką bajgla, serwuj od razu.

Smacznego!

Przepisy z wykorzystaniem nowych smaków Almette przygotował David Gaboriaud. Doświadczony trener kulinarny, kochający kuchnię pełną wyjątkowych smaków. Pasjonat życia i propagator idei Slow Food. Zwolennik tradycyjnych, regionalnych produktów spożywczych. Swoją energią i pasją zachęca innych do gotowania.

autor: / źódło: / opracowanie:
Almette
ostatnio dodane:


Osmosocjologia, czyli jak miasto kusi zapachem?Czy da się zaoszczędzić na wakacjach?Mała przyjemnośćSuper prezent dla Mamy! - konkursRobótki ręczne DIYSposoby na wiosenne przesilenie
pokrewne forum:

Moje gotowanie
przeczytaj także:

Koktajle bez laktozy
Wakacyjne drugie śniadanie
Zapraszamy na piknik
Zabawy z dziećmi na świeżym powietrzu
Letnie porządki
Szaszłyki w orzechowej marynacie
Co matka wie o zbilansowanej diecie?
Opakowania kartonowe
Psychologia słodyczy
Pranie zasłon i pościeli - tutorial
Zioła a nadciśnienie
Infekcja u niemowlaka - czy może być groźna
Smoothie Kebnekaise
Spaghetti z sosem bolońskim bez spaghetti i sosu
Zielone banany
Zdrowe plecy Twojego pierwszoklasisty
Food Pharmacy
Prezenty dla dzieci - konkurs
Dzień Różowej Wstążki



zaloguj się aby napisać pierwszy komentarz do artykułu Nowe wyjątkowe smaki z rzodkiewkami oraz ze szpinakiem i czosnkiem!



Ostatnio na forum: (wątki i komentarze)

Wiadomość dla Forumowiczów :)
jak zajsc w ciaze??
Napiszmy razem opowiadanie...
Czy mogę być w ciąży? Czy mogę być w ciąży?
Forum panieńskie 2007-2008
orgazm za orgazmem :)
Jestem mamą :)
szkolna miłość z ławki po latach... co robić? :)
Skojarzenia
Dokończ wyraz - zabawa
Linux..... czy ktoras z was uzywa
Na poprawę humoru!
Laptop dla najmłodszych
Torbiel a ciąża
Moda męska na brytyjskich targach
Makijaż codzienny i wieczorowy
Pamiętnik przyszłych mam - rady i porady :-)))
"Kalendarz dni płodnych" - Wasze opinie
Cudowny pierwszy pocałunek
Czy jestem w ciąży?
Trichotillomania
krwawienie po stosunku
Karta czy gotówka?
sex a spowiedź
Nowa Gwiazdka .
"Ile kalorii jeść, aby schudnąć?" - Wasze opinie
Nigdy nie miałem dziewczyny...
Zapalenie pęcherza
praca w mcdon..... itp
Test na czystość
Jaką lodówkę???
mój mąż znowu wyjeżdza ...
Podwójne działanie przeciwzmarszczkowe
Pomarańcza i wanilia
Brak ochoty na seks...
Dania mrożone
Łosoś po francusku Frosta
Jedwab w płynie
Nowa kolekcja czasomierzy
Makijaż z utrwalaczem - uczulenie?
Ostatnio dodane artykuły:

Mała przyjemność
Mała przyjemność
Super prezent dla Mamy! - konkurs
Super prezent dla Mamy! - konkurs
Robótki ręczne DIY
Robótki ręczne DIY
Sposoby na wiosenne przesilenie
Sposoby na wiosenne przesilenie
Szaszłyki w orzechowej marynacie
Co matka wie o zbilansowanej diecie?
Opakowania kartonowe
Psychologia słodyczy
Pranie zasłon i pościeli - tutorial
Zioła a nadciśnienie
Infekcja u niemowlaka - czy może być groźna
Osmosocjologia, czyli jak miasto kusi zapachem?
Smoothie Kebnekaise
Spaghetti z sosem bolońskim bez spaghetti i sosu
Zielone banany
Zdrowe plecy Twojego pierwszoklasisty
Czy da się zaoszczędzić na wakacjach?
Food Pharmacy
Prezenty dla dzieci - konkurs
Dzień Różowej Wstążki
Dermokosmetyki 70+
Pomidorowe szaleństwo
Wideo z rekruterem
Zdrowe nawyki od wiosny
Zdumiewająca historia wróbla
Niedzielny obiad z grilla
Skutki nietolerancji laktozy
Wyprawkowe must have
Rodzinne podróżowanie
Jędrne ciało
Wiosenne sałatki
Wiosna na talerzu
jak jeść 5 porcji warzyw i owoców każdego dnia?
Co kryje w sobie marchewka?
BEZkompromisowe doznania smakowe
Owocowo-kwiatowe kompozycje
Owoce i kwiaty na talerzu
Wakacje z Lassem i Mają
Ludzie, z którymi inni nie lubią pracować
Europejski Dzień Śniadania
Jak dobrać okulary?
Co jemy w pracy?
Bezoperacyjne powiększanie piersi - fakty i mity
Weselmy się!
Wiosenna metamorfoza - konkurs
Poszła Ola do przedszkola...
Kwas foliowy – witamina, która dba o Twoje piękno
Smyk choruje? To czas tylko dla was
Mokrego Dyngusa!
Świąteczne życzenia wielkanocne!
Cynamonowy puchar
Zapiekanki z makaronu

Cookies: podczas przeglądania naszych stron oraz w trakcie logowania portal http://www.byckobieta.pl tworzy niewielkie pliki cookies. Zapisuje w nich wyłącznie informacje umożliwiające korzystanie z portalu, oraz z forum.

Artykuły oraz zdjęcia umieszczone w portalu ByćKobietą.pl są chronione prawami autorskimi. Kopiowanie jest dozwolone wyłącznie za zgodą Autorów. Redakcja ByćKobietą.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść wypowiedzi zamieszczanych na forum oraz w komentarzach artykułów.

© 2006-2017 ByćKobietą.pl - portal dla Kobiet
skrypt forum: © phpBB